Gemeentelijke subsidie isolatieglas

Als u investeert in energiebesparende maatregelen, dan wordt u daarvoor door de overheid beloond in de vorm van subsidie. Iedere gemeente heeft haar eigen regels en voorwaarden op het gebied van subsidies voor isolaties. Om erachter te komen wat uw gemeente voor u wilt doen, kunt u kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl of contact opnemen met uw gemeente.

Nieuwe landelijke subsidie isolatieglas

Vanaf 1 oktober 2009 tot en met 31 december 2010 kon u ook gebruik maken van een landelijke subsidieregeling voor isolatieglas. Hiermee kreeg u 35 euro subsidie per vierkante meter isolatieglas, met een maximum van 1100 euro. Momenteel is het nog onduidelijk of u dit jaar opnieuw van deze subsidie kunt profiteren. Wij houden u op de hoogte. Voor meer informatie over de landelijke subsidieregeling voor isolatieglas kunt u ook kijken op:

www.meermetminder.nl

Tijdelijke btw-verlaging van 19% naar 6%

Niet alleen subsidieregelingen zorgen ervoor dat u financieel kunt profiteren. Het kabinet heeft in 2013 namelijk besloten om de btw voor verbouwing van een huis tijdelijk te verlagen van 19% naar 6%. Met deze maatregel wil ze de woningmarkt en de bouwsector een impuls geven.

Wij hebben voor u een aantal belangrijke voorwaarden op een rijtje gezet.

  • Voor particuliere woningen die 2 jaar of ouder zijn.
  • Woning moet bewoond zijn.
  • Ook garages, schuren, serres en uitbouwen vallen onder deze regeling.
  • Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op het arbeidsloon en niet op de materialen.

Geïnteresseerd om te profiteren van dit tijdelijk lage btw-tarief? Wij kunnen een vrijblijvende offerte maken en de mogelijkheden over de verlaagde btw-verlaging met u bespreken.